Sportdisciplines

Teambuildingactiviteiten

Teambuilding is een verzamelnaam voor groepsactiviteiten waarin samenwerken centraal staat. Doel van de activiteiten is onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren in een groep mensen. Teambuilding kan op maat van de groep en met verschillende soorten activiteiten, zowel mentaal (puzzels en vraagstukken) als fysiek (kanorace, boogschieten, vlottenbouw enz). 

Teambuilding

Een reeks van kleine groepsspelen. Nadenken en samenwerking is de boodschap. Door samen te werken en praktisch na te denken breng je de spelen tot een goed eind, winnen is minder belangrijk. De activiteiten worden gekozen naargelang de leeftijd en de grootte van de groep.

Kreekcup

Een reeks van groepsactiviteiten waarbij meer de nadruk gelegd wordt op behendigheid en competitie. Door samen te werken breng je de activiteiten tot een goed eind. We maken er een leuke competitie van. De activiteiten worden gekozen naargelang de leeftijd en de grootte van de groep.

 

Kanjam

De Kan Jam is een nieuwe sport uit Amerika, wereldwijd worden er al toernooien gehouden. Het concept is éénvoudig maar bijzonder uitdagend; 2 ploegen van 2 personen nemen het tegen elkaar op, elke ploeg heeft zijn 'Kan' (vat). Doel: met de frisbee punten scoren door het vat te raken, de frisbee langs de bovenkant in het vat te gooien of (iets moeilijker) de frisbee door de gleuf werpen.

 

Speedminton

of speed badminton is een nieuwe racketsport die je zonder net speelt. Je speelt met een soort squashracket en pluimpjes of speeders die verzwaard kunnen worden. Daardoor zijn ze ideaal om in een winderige omgeving te gebruiken. Het speelterrein bestaat uit 2 vakken van 5.5 op 5.5 meter met max 12 meter plaats tussen. 

Adventure Games

In deze uitdagende activiteit nemen teams het tegen elkaar op in sportieve, tactische en avontuurlijke proeven. Elke activiteit krijgt een origineel tintje. Op maat van de groep stellen we een gevarieerde mix samen: monkey race, arrow battle, angry birds, geocache. Alle teamleden verleggen samen hun grenzen en komen er sterker uit.

Boerderijspelen/Farm Games

 

Dit is een ludieke team trophy, de lachspieren zullen goed getraind worden. De teams zijn herkenbaar aan gekleurde boerensjaaltjes. Aangezien het een team trophy is, is dit een iets actievere teambuilding. Toch zorgen we ervoor dat iedereen hieraan kan deelnemen. De exacte inhoud van de Farm Games leggen we vast in overleg met de klant. Dit om het fysieke niveau op uw groep af te stemmen. Elke proef heeft een link met het leven op de boerderij. Zo gaan we hooivorkwerpen, koemelken, mollenloop, aardappelkubb…

Wie is de mol? Ontmasker de verrader 

 

Het waanzinnig populaire TV-programma „wie is de mol?“ kent bijna iedereen. Telkens je naar TV kijkt denk je bij jezelf : dat zou ik ook wel eens willen doen ! Speel deze spannende trophy en probeer de saboteur uit jouw groep te ontmaskeren of neem zelf de rol van „mol“ op jou en probeer de boel in het honder te laten lopen. Alle opdrachten zijn haalbaar voor iedereen. Los samen puzzels op, maak een bouwwerk, loop spannende estafetteraces, test je communicatieskills en veel meer ! 

Highland Games

 

Verdeel je clan in teams en neem het tegen elkaar op in authentieke Highland Games. Het paalwerpen, touwtrekken, vatenrollen en hamerwerpen testen uw kracht, vergeet ook niet dat de samenwerking essentieel is in de ludieke zakkenloop xl, palenslalom en zorg ervoor dat je niet in de knoop geraakt terwijl je een levensgrote katapult in elkaar sjort. Wij zorgen voor de kilts en de fun, jullie voor het enthousiasme !

 

Avontuurlijke/Natuurgebonden activiteiten

Groepsactiviteiten die buiten doorgaan. 

Lasershooting

 

We spelen diverse spelen als Free For All, Team Deathmatch, VIP, Capture The Flag. Werk goed samen om als team winnend al deze spelen af te sluiten. Je hoeft niet bang te zijn om jezelf pijn te doen omdat we elkaar bestoken met onschadelijke infraroodstralen. Deze geweren schieten echter wel tot op 100 meter !

Lasertag Pro

 

De Laserbattle is een superspannende activiteit, het grootste voordeel ten opzichte van paintball is dat dit op elke locatie kan gespeeld worden. Daarenboven vang je geen pijnlijke balletjes op en zal je blauwe plekken vermijden. We schieten naar elkaar met de High Tech laserguns van Intager: de Raptor 2 S schiet maar liefst 150 meter ver! Speel scenario's Team Deathmatch, VIP, Capture The Flag...

Ideaal voor groepen met volwassenen. Vanaf 16 jaar!

Arrow Battle

 

Hou je van avontuur en spanning? Met deze intensieve challenge waan je je even terug in de Middeleeuwen. Bepaal samen een tactiek en leid jouw team naar de overwinning. Maar pas op! Anderen liggen op de loer om ook jou te pakken. Arrow Battle is een tactisch spelmet echte bogen en speciale pijlen. Het is een combinatie tussen boogschieten, paintball en trefbal. Je ervaart minstens zoveel adrenaline maar zonder de vieze vlekken en blauwe plekken. Je schakelt de tegenstanders uit door ze met een pijl te raken. Dankzij de soft tops op de pijlen en extra gezichtsbescherming voor de deelnemers is dit spel volkomen veilig en doet het geen pijn! 

Boogschieten

Wie schiet er in de roos? Met de initiatiebogen voelen zowel kinderen als volwassenen zich een echte Robin Hood. 

Oriëntatieloop/GPS tocht

Gewapend met een kaart/GPS baan je je een weg rond de kreek. Wie zoekt, die vindt. 

Boerengolf

 

Boerengolf is een variant op het bekende golfspel. De golfbaan is opgebouwd in het weiland, op de dijk en aan de oevers van de kreek en voorzien van natuurlijke hindernissen. Met een club, een klomp aan een houten steel, en een fel gekleurde Boerengolfbal, spelen telkens 2 teams tegen elkaar. Met zo weinig mogelijk slagen moet nu geprobeerd worden het parcours af te leggen. Boerengolf kan worden gespeeld door jong en oud.

 

Mountainbike

Met de mountainbike is elk pad berijdbaar. In de buurt van het sportcentrum loopt een bewegwijzerde mountainbikeroute. Nog energie over? Rij dan naar een van de twee aangelegde mountainbikepistes op minder dan 10 km van het sportcentrum.

Beachgames (pakket)

Deze sporten, zoals beachvolleybal, kanjam en speedminton speel je normaal op het strand maar kan je hier ook spelen. De beachgames staan garant voor ontspanning en uitdaging.

 

Watersportactiviteiten

Groepsactiviteiten die doorgaan op de Boerekreek. Afhankelijk van de weersomstandigheden en waterkwaliteit. 

Kajak

 

Verken de kreek in een eenpersoonsboot. De kajaks zijn geschikt voor voor kinderen en voor volwassenen.

Canadese Kano

 

Een Canadese kano is open en veel stabieler dan een kajak. De boten hebben plaats voor tien personen. Samenwerken is dus de boodschap.

Vlottenbouw

Met balken, touwen en tonnen maak je in groep een stabiel vlot. Er komen geen hamers en spijkers aan te pas. Blijft je vlot drijven of krijg je natte voeten?

Zeilen Optimist

 

Deze eenmansboot is heel geschikt als jeugdboot met goede vaareigenschappen en een doelmatige en eenvoudige uitrusting. De lesgever laat de kinderen zo wennen aan de omgeving van de boot, dat ze zonder angst en zonder grote technische moeilijkheden zelfstandig een optimist kunnen beheersen en de basismanoeuvres van zeilen kunnen uitvoeren.

Zeilen Laser Bug

 

De Laser Bug is een ideale zeilboot voor zowel beginnende als ervaren zeilers vanwege het reefbare zeil. Deze moderne, polyvalente en sportieve boot is uiterst geschikt voor kinderen. De boot is klein maar er kunnen eventueel ook 2 kinderen tegelijk of een volwassene in varen.

Zeilen Meermansboot


Samen met vier of vijf andere zeilers ga je met een grotere zeilboot de kreek op. De lesgever leert je zeiltechniek en -manoeuvers. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je de boot zelfstandig besturen.

Zeilen Catsy

 

Samen met je zeilmaat schuim je de kreek af. De catsy's zijn speciaal ontworpen voor jongeren. Hou je van zeilen, opspattend water en de kick van snelheid? Met deze boten proef je voor het eerst de sensatie van catamaranzeilen.

 

SUP XL

 

Een SUP voor mensen met grootheidswaanzin.  Op dit XL board kunnen maar liefst 10 à 12 personen zich samen uitleven. Ideaal als teambuildingsactiviteit. Wie blijft het langste droog?

 

Ponyrijden 

 

Ponyrijden en verzorging

Samen haal je de pony's van de wei en geef je ze een stevige poetsbeurt. Je krijgt deskundige uitleg over hoe je de pony opzadelt. Nu ben je klaar voor het echte werk. Je leert hoe je de pony in de richting kunt laten stappen die jij wilt. Als je dat onder de knie hebt, durf je misschien al eens te draven?

 

 

Benieuwd waar al deze leuke activiteiten door gaan?

Neem hier vlug een kijkje op de virtuele tour van het sportcentrum.