Sportdisciplines

Highland Games

Verdeel je clan in teams en neem het tegen elkaar op in authentieke Highland Games. Het paalwerpen, touwtrekken, vatenrollen en hamerwerpen testen uw kracht, vergeet ook niet dat de samenwerking essentieel is in de ludieke zakkenloop xl, palenslalom en zorg ervoor dat je niet in de knoop geraakt terwijl je een levensgrote katapult in elkaar sjort. Wij zorgen voor de kilts en de fun, jullie voor het enthousiasme !

Lasershooting

We spelen diverse spelen als Free For All, Team Deathmatch, VIP, Capture The Flag. Werk goed samen om als team winnend al deze spelen af te sluiten. Je hoeft niet bang te zijn om jezelf pijn te doen omdat we elkaar bestoken met onschadelijke infraroodstralen. Deze geweren schieten echter wel tot op 100 meter !

Bumperball

Bots! Knal! Rol! Tuimel! Een korte samenvatting van deze supercoole activiteit. Neem plaats in een Bumperball en versla het andere team in een wedstrijdje voetbal. Als gewenning spelen we eerste enkele ludieke games als estafettes, king of the hill, bumper mag ik overvaren ... Afronden doen we steeds met een wedstrijdje voetbal.

Kajak

Verken de kreek in een eenpersoonsboot. De kajaks zijn geschikt voor voor kinderen en voor volwassenen.

Canadese Kano

Een Canadese kano is open en veel stabieler dan een kajak. De boten hebben plaats voor tien personen. Samenwerken is dus de boodschap.

Vlottenbouw

Met balken, touwen en tonnen maak je in groep een stabiel vlot. Er komen geen hamers en spijkers aan te pas. Blijft je vlot drijven of krijg je natte voeten?

Oriëntatieloop

Gewapend met een kaart baan je je een weg rond de kreek. Wie zoekt, die vindt.

Zoektocht

Ga als een echte indiaan op jacht om aan eten te komen. Let op dat je onderweg niet door de hongerige sheriff gevangen wordt, of je raakt je eten nog kwijt.

Boogschieten

Wie schiet er in de roos? Met de initiatiebogen voelen zowel kinderen als volwassenen zich een echte Robin Hood.

Arrow Battle

Hou je van avontuur en spanning? Met deze intensieve challenge waan je je even terug in de Middeleeuwen. Bepaal samen een tactiek en leid jouw team naar de overwinning. Maar pas op! Anderen liggen op de loer om ook jou te pakken. Arrow Battle is een tactisch spelmet echte bogen en speciale pijlen. Het is een combinatie tussen boogschieten, paintball en trefbal. Je ervaart minstens zoveel adrenaline maar zonder de vieze vlekken en blauwe plekken. Je schakelt de tegenstanders uit door ze met een pijl te raken. Dankzij de soft tops op de pijlen en extra gezichtsbescherming voor de deelnemers is dit spel volkomen veilig en doet het geen pijn!

Adventure Games

In deze uitdagende activiteit nemen teams het tegen elkaar op in sportieve, tactische en avontuurlijke proeven. Elke activiteit krijgt een origineel tintje. Op maat van de groep stellen we een gevarieerde mix samen: monkey race, arrow battle, angry birds, gps-zoektocht. Alle teamleden verleggen samen hun grenzen en komen er sterker uit.

Landboard

 

Een landboard of mountainboard is een kruising tussen een snowboard en skateboard. Door de grote luchtbanden kun je ook rijden op ruw terrein. Wie showt de coolste tricks?

 

Mountainbike

Met de mountainbike is elk pad berijdbaar. In de buurt van het sportcentrum loopt een bewegwijzerde mountainbikeroute. Nog energie over? Rij dan naar een van de twee aangelegde mountainbikepistes op minder dan 10 km van het sportcentrum.

Beachgames (pakket)

Deze sporten, zoals beachvolleybal, frisbee en rugby, speel je op het strand. In combinatie met landboard staan de beachgames garant voor ontspanning en uitdaging.

Omnisport

Een originele combinatie van voetbal, volleybal, frisbee, rugby, badminton en circustechnieken.

Zeilen Optimist

Deze eenmansboot is heel geschikt als jeugdboot met goede vaareigenschappen en een doelmatige en eenvoudige uitrusting. De lesgever laat de kinderen zo wennen aan de omgeving van de boot, dat ze zonder angst en zonder grote technische moeilijkheden zelfstandig een optimist kunnen beheersen en de basismanoeuvres van zeilen kunnen uitvoeren.

Zeilen Caravelle

Samen met drie of vier andere zeilers ga je met een caravelle de kreek op. De lesgever leert je zeiltechniek en -manoeuvers. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je de boot zelfstandig besturen.

Zeilen Catsy

Samen met je zeilmaat schuim je de kreek af. De catsy's zijn speciaal ontworpen voor jongeren. Hou je van zeilen, opspattend water en de kick van snelheid? Met deze boten proef je voor het eerst de sensatie van catamaranzeilen.

Windsurfen (kan niet meer doorgaan)

Ben je een waterrat en hou je van opspattend water en wind in je haren? Dan wordt windsurfen gegarandeerd jouw ding. Gewapend met plank en zeil maak je het mooie weer op de kreek. Je leert veilig verschillende koersen te varen en te draaien op het water.

SUP (kan niet meer doorgaan)

Met SUP of Stand-Up Paddle kun je staand op een supboard en met een peddel in de hand de wereld op een relaxte manier vanaf het water ontdekken. Voor wie intensiever peddelt, blijkt suppen ook een complete work-out te zijn. De laagdrempeligheid en veelzijdigheid zorgen dat je de basis al binnen vijf minuten onder de knie krijgt.

SUP XL (kan niet meer doorgaan)

Een SUP voor mensen met grootheidswaanzin.  Op dit XL board kunnen maar liefst 10 à 12 personen zich samen uitleven. Ideaal als teambuildingsactiviteit. Wie blijft het langste droog? 

Ponyrijden en verzorging

Samen haal je de pony's van de wei en geef je ze een stevige poetsbeurt. Je krijgt deskundige uitleg over hoe je de pony opzadelt. Nu ben je klaar voor het echte werk. Je leert hoe je de pony in de richting kunt laten stappen die jij wilt. Als je dat onder de knie hebt, durf je misschien al eens te draven?

Teambuilding

Teambuilding is een verzamelnaam voor groepsactiviteiten waarin samenwerken centraal staat. Doel van de activiteiten is onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren in een groep mensen. Teambuilding kan op maat van de groep en met verschillende soorten activiteiten, zowel mentaal (puzzels en vraagstukken) als fysiek (kanorace, boogschieten, vlottenbouw enz).

 

Benieuwd waar al deze leuke activiteiten door gaan?

Neem hier vlug een kijkje op de virtuele toer van het sportcentrum.