Fietsroutes

Fietsnetwerkkaart Meetjesland

Ontdek 790 kilometer fietsplezier in eigen streek. Toerisme Oost-Vlaanderen selecteerde in het Meetjesland de mooiste en veiligste fietswegen, zette die op een kaart en maakte er een samenhangend netwerk van. Waar twee of meer geselecteerde wegen elkaar kruisen, spreken we van een knooppunt. Elk Meetjeslands knooppunt kreeg een eigen nummer. Dat nummer vind je op de kaart. Op de kaart kun je je eigen route uitstippelen, van knooppunt naar knooppunt. Via de kilometeraanduidingen tussen de knooppunten kun je op voorhand de lengte van je tocht inschatten. Starten kan in principe overal op het netwerk. Meer informatie vind je op de site van Toerisme Meetjeland. 

 

Het sportcentrum is te vinden tussen knooppunten 43 en 75.

De Sentse Krekenroute voert je naar het prachtige Krekengebied van Sint-Laureins, bij de plaatselijke bewoners beter bekend als Sente. Van oorsprong was de route bewegwijzerd met zeshoekige themaborden. Door de vele reacties nadat de bordjes verdwenen waren, bieden we je deze knooppuntvariant aan. Afstand: 47,5 km

Volg deze fietsknooppunten: 75-72-68-70-73-74-79-80-93-91-89-90-86-83-41-42-44-45-47-60-46-43-75

Spannende verhalen langs de Sentse kreken: een leuke gezinsfietstocht

Vanaf nu kun je ook de verhalen van dit fascinerende gebied beleven met de Kreken Spreken. Download de geluidsfragmenten en de kaart en je kunt met je mp3-speler de baan op voor een tocht boordevol verhalen over het grensgebied, de smokkelaars, het ontstaan van de kreken en de Meetjeslanders.

Lange Afstand-fietsroutes

LF staat voor Lange Afstand-fietsroutes. Trajecten die verschillende streken en landen doorkruisen en die je dagenlang kunt volgen. Ze maken gebruik van zoveel mogelijk autovrije en in elk geval veilige wegen. Ze zijn vooral bedoeld voor meerdaagse fietsvakanties.


Fiesten huren? Dit kan via dit aanvraagformulier

.