Mountainbikeroutes

Je kiest uit twee startplaatsen voor het bewegwijzerd parcours in Sint-Laureins.

Het vertrekpunt leidt langs de dijk van de Boerekreek. Als je te voet eventjes de dijk beklimt, heb je een prachtig zicht op de Boerekreek, de grootste kreek uit de omgeving met zijn 38 ha.

Net voorbij de kleine dorpskom van Sint-Jan krijg je al onmiddellijk een overzicht van de weidsheid van de omgeving.

Je fietst in de omgeving van de Boerekreek, Oostpolderkreek en Bentillekreek vaak langs of op de dijken. Je ontdekt de waterrijke geschiedenis van het polderlandschap en de kreken. De hele afstand van de route is 35 km, maar je kunt ook afslaan ter hoogte van het unieke monument Het Godshuis en dan 22 km fietsen. Geniet van de prachtige fauna en flora en de panoramische vergezichten in het krekengebied. De route loopt over de grens met Nederland over de vijf verschillende deelgemeenten: Sint-Jan-in-Eremo, Sint-Laureins, Sint-Margriete, Waterland-Oudeman en Watervliet.

Als je dat wilt, kun je de aansluiting maken met het netwerk Meetjesland naar Assenede, Kaprijke (Lembeekse bossen), Maldegem (Drongengoedbos) of Nederland (Sluis of IJzendijke).

Ondanks het overwegend vlakke karakter van de te volgen weg komen toch alle aspecten van mountainbiken aan bod.

Verharde en onverharde wegen, bospaden, dijken, populierenrijen langs het Leopoldskanaal, smalle paadjes en open vlaktes zorgen voor een volwaardige en afwisselende tocht.

>> Klik hier voor de route en de gps-track.

Startpunt

Blauw: Sporthal Sint-Laureins, Dorpstraat 89, 9980 Sint-Laureins

Groen: Provinciaal Sportcentrum De Boerekreek, Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Jan-in-Eremo