Recreatie

Sport je graag in een groene omgeving? Dan is provinciaal sportcentrum De Boerekreek in Sint-Laureins dé gedroomde plek. De belangrijkste troeven van het centrum zijn de ruiter- en watersporten in georganiseerd verband. Verken je de streek liever op eigen houtje? De Boerekreek is een ideale uitvalbasis voor een wandeling, fietstocht of een dagje hengelen.

Provinciaal sportcentrum De Boerekreek ligt in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen in een uitzonderlijk en kwetsbaar natuurgebied in Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins). Het open Meetjeslands poldergebied is heel aantrekkelijk met zijn kreken en dijken, landerijen en kleine dorpen. Het landschap is er door de eeuwen heen getekend door natuurlijke en menselijke krachten. Vooral de strijd tegen de zee heeft zijn sporen nagelaten. De historische dijken, opgeworpen als bescherming tegen de kracht van het water, de grillige krekenstelsels en het uitgestrekte poldergebied hebben een zeldzaam cultuurhistorisch en ecologisch landschap getekend.

Onder sporten en bewegen vind je alle wandel- en fietsroutes in de buurt. Een dagje lekker lui in de zon liggen kan ook aan de kreek. Het is veel rustiger dan aan de kust of aan andere plassen en we willen dat graag ook zo houden. Dus ssst! Niet verder vertellen.

Je kunt fietsen huren tijdens de kantooruren. Heb je fietsen nodig voor een grote groep? Geef dan op voorhand een seintje. Een fiets huren kan voor 2 euro per uur, een mountainbike voor 4 euro per uur. Douchen kan achteraf voor 2 euro per persoon of 7,50 euro per uur per kleedkamer.

Op de site vind je 2 petanquebanen. Daar kun je terecht voor 5 euro per uur. De petanqueballen krijg je er gratis bij.

Zin in een partijtje beachvolley? Je huurt het terrein voor 5 euro per uur.

Je kunt geen bootje huren of zelf meebrengen op de kreek.

Vissen kan op verschillende plekken. Zoek je een plekje? Dan verwijzen we je graag door naar de site Hengelen in België.

Zwemmen is verboden. Er zijn geen redders en het water is op sommige plaatsen gevaarlijk diep.

Barbecueën is niet toegelaten op het domein rond de kreek en in de site.

Honden zijn toegelaten op het domein als ze aangelijnd zijn.

De speeltuin is vrij toegankelijk.