Boerekreektriatlon

20 mei 2018

De Boerekreek Triatlon,

Ooit werd aan de Boerekreek in St-Laureins een van de eerste Belgische triatlons georganiseerd. Dat was in 1985 een organisatie van de gemeentelijkse sportraad. De Boerekreek Triatlon is één van de populairste triatlons in België en reeds aan zijn 32e editie toe.

Tijdens het pinksterweekend 2018 staat opnieuw een Triatlon Festival voor jong en oud, recreant en topper geprogrammeerd.

Zwemmen in de recreatieplas van het provinciale sportcentrum "De Boerekreek", fietsen door de uitgestrekte polders en lopen langs de Meetjeslandse kreken met alles gecentraliseerd op één locatie.

Met enkele honderden deelnemers is de Boerekreek Triatlon in St-Laureins altijd zeer populair bij jong en oud. Zorg dat je op tijd je startbewijs koopt.

Dit jaar zijn voor het eerst ook trio's mogelijk en een aparte "just for fun" formule. Een organisatie van Triatlon Team Meetjesland vzw ism. sportraad en het gemeentebestuur St-Laureins.

Er zijn verschillende afstanden van ironkids wedstrijden (vanaf 6 jaar), jeugdreeksen, super sprint (gesloten wedstrijden T3 series - 1e divisie) en sprint triatlon (non drafting).

Tot 20 mei aan de Boerekreek!             

Voor verdere info kan je steeds terecht op de website www.smo-triatlonteam.be/